Nuffnang? Bagus atau tidak?

NUffnang Pastinya dah ramai yang nampak banner nih kat site aku. Bahkan Nuffnang juga sudah semakin dikenali oleh para-para blogger di Malaysia umumnya. Ramai juga yang sudah me-review-nya di blog masing-masing. Saya tidak begitu pandai untuk me-review secara panjang lebar.

Bagi manaΒ² kenalan yang punyai blog hebat eloklah apply nuffnang. Saya syorkan daftar dan letakkan ads nuffnang di blog anda untuk meraih sedikit pendapatan.

Walaupun usianya masih begitu baru dan masih dalam peringkat Beta, apa yang saya dapati, ianya agak menjanjikan (promising) :p. Saya sendiri sudah mendapat sekitar RM20 untuk bulan lalu (Better than nothing what?). Lantaran web saya mempunyai pengunjung yang ramai dari Malaysia, Google Adsense kurang menjadi , sebaliknya Nuffnang lebih berkesan. Sedikit pengiraan.

Domain + Hosting (paling low cost) = Lebih kurang RM60 – RM100.00
Jika blog saya menghasilkan RM15 sebulan = 15 X 12 = RM180.00
Bermakna, blog saya sudah hidup berdikari. Kan Kan?

Nuffnang juga bukan hanya untuk orang Malaysia (walaupun diasaskan di Malaysia), sasarannya adalah pasaran Asia. Saya berasakan beberapa kenalan blog berikut patut mencuba (sebab saya check diorang masih belum mencuba Nuffnang) πŸ˜€
1 – Sultan Muzaffar : Blog ko semakin power time AF nih :p
2 – Al-Hafiz : Makin power bisnes member nih πŸ˜€
3 – Uda Iraudzah : Blog mak kepada 2 orang budak yang comel dan lincah. Design skillnya maju banget skang! Buat masa nih, blog designer pompuan paling hebat aku jumpa ada 2 orang jer.. 1, ko kedua ialah..
4 – Dearlova : Lisa yang hebat mendesign… (oh.. kedua-dua pompuan cantik ini adalah isteri orang yerrr – jangan nak mengorat. πŸ˜€ )
5 – DuniaVovin : Si penulis hebat di Artsquare yang mujur menjadi ‘straight’. (sebab dia kata, ramai penulis hebat lelaki yang dia kenal adalah GAY hahaha). Oh ya, tahniah! Anda sudah maju 10 tapak dengan www.dunia-vovin.com! blognya di blogspot.com ditinggalkan begitu saja?
6 – Sham Solidmind : Sahabat gue yang masih belum puas mencuba dan mencuba menjadi kontraktor bumiputera Jutawan yang berjaya!. Sabar sham, akan tiba masanya nanti! Gue yakin sama kebolehan loe!!! Ingat betapa banyaknya yang kita dapat dalam mengejar impian. Kena tipu RM48K tuh adalah kenangan manis ape!.. πŸ˜€
7 – Lain-lain kawan yang berkaitan. Aku stop kat no. 7 jer.. aku sker no. 7. hehe

Wokeh! Calos.
* Theme baru akan wujud di sini minggu ke-3 May ini. πŸ˜‰ (betul! tak tipu! ). :p
* Aku nak try tambah Advertlets plak.