Review Kelas Google Adsense, Affiliate dan SEO

Ulasan, review ikhlas dari saya yang menyertai kelas Adsense dan Affiliates anjuran WangCyber.com
Tutor : Shuth, Kidino + Sunny Tan + GobalaKrishnan

kelas.jpg
(Yay! dapat doh gambo, curi dari blog shuth. hehe.. )

Review kelas dari aku..
aku nih suke sangat buat kecoh dan kejam tau.

*******

Kelas bermula agak lewat, biasalah melayu. Hahaha . Sebab aku pun lambat dalam 5 minit. Walaupun aku duduk shah alam. tempat tu aku jarang pergi, kalaupun pergi Tesco tu aje. Melilau juga aku mencari lot mana. Mungkin sebab tak check betul2 alamat. Jadi aku masuk orang dah pun ramai. Yang belum masuk dalam 5,6 orang jer. Kelas mungkin start pada tepat masanya. Cuma tergangu2 dan sangkut2 oleh orang lewat sket cam aku.

Pengisian kelas… Aku kutuk dulu aaa.. campur2 laa..

Ada beberapa perkara aku rasa boleh diperbaiki NEXT TIME.
4 Orang Sifu besar BERLAGA TOPIK. Ini patut dielakkan. Dan aku faham, bahawa dengan kedatangan BONUS Sunny Tan dan Gobala, maka perkara yang sama ada banyak kali repeat. Ini membuatkan PEMBAZIRAN MASA. Yang sepatutnya boleh dijimatkan.

Ketiadaan TAG perserta bagi aku BAGUS. Sebab tak la exsposed si Perahsia dan Pemalu cam aku. Hahaha..

MAKAN OK. Minum kureng.. 2 kali nescafe juga. Small Matter la. TEMPAT cantek. Selesa.

Alangkah baiknya jika ada Tampalan Poster sedikit dari simpang masuk tesco tu untuk ke tempat Seminar.

*******

Apa yang menariknya kelas ini. Saya personally rasa, wujud beberapa pertelingkahan pendapat antara 4 sifu besar.. no… Shuth tak cukup besar lagi :p Razz Lagipun shuth simply on the adsense basic dan part2 yang mungkin dah banyak diketahui. Walaupun sebilangan besar lagi peserta sebenarnya masih belum menguasai bab tersebut. Tidak kisahlah, kerana ianya memang perkara yang BAIK DAN PATUT untuk di ULANGI. Tapi tanpa shuth takkan wujud wangcyber.com ni kan….

Saya kembali kepada menceritakan “siapa lebih power” dikalangan Sifu2. Bila 3 sifu besar memberi ucapan, adakalanya masing2 mengatasi atau persaingan tidak nampak yang ujud secara semula jadi. Dan ianya bagus, kerana sesetengah skill rahsia ada yang terkeluar. Dan ini saya dapat curi. Hehehe…

Kursus ini akan LEBIH BERJAYA jika anda masukkan 1 tajuk UTAMA : ASAS SEO dan TIPS2 nya sekali. Ini tiada dalam silibus korang. Rugi, sebab ramai sangat yang nak belajar SEO nih. Next time make sure masukkan perkataan tu.
So saya nak bagitahu ramai bahawa, apa yang diajar berkaitan SEO (yang tidak dinyatakan dalam tajuk seminar) , adalah tahap INTERMEDIATE dan ianya BUKAN SESUATU YANG MURAH DAN MUDAH untuk korang dapat.

…….

So far kursus ini AMAT BERBALOI. dan ditambah dengan BONUS SIFU. Maka ianya lebih bernilai dari RM 300.00 yang saya bayar , ianya mungkin dalam RM 1K + SEO CLASS bernilai 2K = nilainya RM3K keatas. Terpulang pada penilaian setiap orang.

Kewujudan kursus2 sebegini bukan sahaja untuk mencari duit pada pihak2 terbabit, tetapi baik untuk pertukaran ILMU dan MAKLUMAT serta Business Link between Us. Selain itu ianya merupakan satu SUMBER INSPIRASI atau spirit dan desire dalam diri saya yang kini sudah memulakan proses untuk “Wang mengalir bagai air kedalam akaun anda”. Tapi jalan yang betul. Hohoohoo..

Terimakasih buat Shuth, Farid, Kidino, Sunny Tan, Gobala for all of this

Rating : 9.7/10 out of 10 .