Melayu Boleh atau Bolehkah Melayu?

Melayu Boleh! is a phrase meaning “Malay Can!” in English. Actually it’s coming from a common Malaysia Boleh, Malaysian National Supportive Shouting and Cheering word 😀 . In another word, it’s meaning like:

We Can Do All The Thing, Nothing Imposible To Us!

Carian bagi perkataan Melayu Boleh apa saja termasuk sex bebas ini adalah amat banyak setiap bulan di enjin2 carian terkemuka. Statistik memaparkan lebih 14,000 carian sebulan!. Dan pastinya akan meningkat bergantung kepada masa dan musim. Musim bulan mengambang mungkin naik agaknya.. Dan sikap tidak senonoh ini memang masih wujud banyak dikalangan warga2 Melayu Malaysia. Hoi!!! Mangkuk!!! Internet bukan sekadar seks! Banyak lagi bende lebih baik untuk korang lakukan selain dari mengisi otak kuning korang tuh!.

Berikut adalah beberapa Melayu Boleh dalam Kategori baik!.
gambar melayu boleh 1
1 – Dato’ Azhar Mansor : Melayu boleh keliling dunia sorang-sorang dengan kapal layar.
gambar melayu boleh 2
2 – Muhammad Muqharabbin Mokhtaruddin dan Ahmad Reduan Rozali : Melayu yang kire bolehlah panjat Gunung Everest sampai habis.
gambar melayu boleh 3
3 – Datin Paduka Sharifah Mazlina Syed Abdul Kadir : Perempuan Melayu taraf makcik ke nenek pun BOLEH! jugak mengembara di kutub sejuk tuh!
gambar melayu boleh 3
4 – Adi Putra Abdul Ghani : Melayu yang kecik-kecik lagi dah boleh mengira tahap dewa! Aku masukkan nih dalam senarai awal nih. Dan Adik adiputra nih lah yang paling best kebolehannya berbanding yang lain. 😀 The first Genius Malay In Modern Math! Aku akan buat detail tentang semua mereka diatas nanti. 🙂
5 – Banyak lagi aku rasa…
NOTE! : Minta korang semua pembaca2 yang dihormati sekalian, tolong senaraikan lagi nama2 yang patut kita masukkan dalam senarai baik Melayu Boleh ini.
Oh Ya! Buat kenalan Indonesia yang juga secara eksidensi atau tiba2 terjurus ke sini, please ya, minta di beri juga nama2 Melayu sana yang sangatlah hebatnya. Kerna, gue rasa, melayu itu ya, bukan hanya Malaysia, sebaliknya kita dahulu punyai Malay Archielago. Gituk!

The question is… Why the “melayu boleh” phrase’s soo famous in Malaysia?
I will answer this later including the best research and facts perhaps.

Mengapa perkataan melayu boleh amat terkenal di Malaysia?

Saya sambungkan kisah ini pada bahagian kedua nanti!.. Terimakasih!