Irwansyah – Pencinta Wanita

irwanshah-pencinta-wanita.pngIrwansyah : Pencinta Wanita (OST Heart)
Download MP3 nya (jumpe ape kat google! )
Lihat MTV-nya di Youtube : video #2
Sehari dua nih, atau seminggu nih rasanya berhantu betul lagi nih aku dengar. Respek juga aku pada penggiat musik Indonesia yang kapan hari semakin banyak munculnya lagu-lagu yang menarik banget samada lirik mahupun melodi nya. Penyanyinya pula punya suara juga berbeda dan unik, rupa penampilan sudah semestinya ganteng2 belaka!

Jauh bener bedanya dengan lagu sampah-sampah yang ujud dari Malaysia. (Musik Malaysia melodi tah ape-ape! Lirik plak macam gampang. : Kecuali beberapa yang tertentu. ) Lepas tuh bile album tak laku, kata Lanun Cetak Rompak laa.. Piracy laa.. Peminat terlalu DEWA-dewakan indon punye muzik laa, babi laa.. hamjadah laa..kan kan. Dalam 1 album Malaysian tuh, ada 3 jer lagu ‘boleh dengar’, bukan sedap. Tapi kalo album Yahudi Dewa tuh 12-12 lagu pun sedap dan lain2 style. Tak dapat dah macam album Brutal – XPDC dulu, semua lagu sedap!.

Lagu ini punyai melodi dan irama yang cacthy, walaupun starting tak berapa best sangat.. tapi chorus part mmg masyuk.. nyanyian pula tiada ala2 gospel dan mendayu style Malaysia. Apatah lagi terpekik terlong tak tentu tempat. Liriknya juga kuat, tidak seperti lagu2 malaysia yang masih pakai teori 60an, typical, moderate bla bla. AKu kutuk muzik malaysia? Ya!! dan meluahkan kebosanan dan benci melihat statik pemikiran membuat lagu ttg cinta tapi penyampaian sama cara dulu2. Dah la tuh nak buat lagu2 kehidupan pun tak reti!.
Stop! Paste The Lyric!

Irwansyah – Pencinta Wanita

Kutemukan dalam pencarian
Cinta sejati untuk hidupku
Kurang lebih yang seperti dia
Kuharap dalam cintaku

Ku tak mau menjanjikannya
Pasti bahagia bila denganku
Biar dia rasakan sendiri
Betapa gilanya cintaku

Chorus :
Aku memang pencinta wanita
Namun ku bukan buaya
Yang setia pada seribu gadis
Ku hanya mencintai dia

Aku memang pencinta wanita
Yang lembut seperti dia
Ini saat ku akhiri semua
Pencarian dalam hidup
Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia

Selamat menikmati! Yah! komen untukku juga sekali di bawah inih! (pastinya gue dapat kutukan dari pencinta musik malaysia dech! )
*** Dan cintaku ternyata
Yang kumau hanyalah dia … ***
– Dia yang kini udah mula me-sms-i ku dengan perkataan “miss you too”

hoho! poyo!